22/10/09

USA Wrestling



Ο ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ


Το ύψος του παλαιστή πρέπει να είναι ανάλογο του βάρους του. Ο αθλητής ξεχωρίζει για την μεγάλη του μυική του αντοχή και έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένους τους δικέφαλους, τρικέφαλους και τους μύες της πλάτης. Είναι επίσης ικανός να μετακινήσει βάρος ίσο με το δικό του, ενώ έχει πολύ ανθεκτικό λαιμό.

Οι παλαιστές παρουσιάζονται στο ταπί με ένα ολόσωμο εφαρμοστό μαγιό (ένα κομμάτι) διαφορετικού χρώματος ο καθένας (κόκκινο ή μπλε), ώστε να τους ξεχωρίζει ο διαιτητής. Το ποιός θα φορέσει το κόκκινο ή μπλε μαγιό καθορίζεται πριν από την λεναρξη τιυ αγώνα. Πρώτα εκφωνείται το όνομα του παλαιστή με το κόκκινο μαγιό. Στο πίσω μέρος του μαγιό, είναι γραμμένη η συντομογραφία της χώρας που εκπροσωπείι ο αθλητής.

Ο παλαιστής πέραν του μαγιό μπορεί να φορέσει και επιγωνατίδες αν το θέλει, ενώ πρέπει να έχει πάνω του ένα υφασμάτινο μαντίλι για προσωπική του χρήση. Τα παπούτσια του καλύπτουν τους αστραγάλους, αλλά δεν πρέπει να έχουν τακούνι, σόλες με καρφιά, κρίκους, ενώ και τα κορδόνια δεν επιτρέπεται να καταλήγουν σε μεταλλικές μύτες.

Ο παλαιστής απαγορεύεαι να χρησημοποιεί επιδέσμους, δακτυλίδια, βραχιόλια ή άλλα αντικείμενα. Επίσης απαγορεύεται να έχει επαλείψει το σώμα του με λιπαρές ουσίες. Ακόμη δεν πρέπει ο παλαιστής να έχει μακριά νύχια, να ρίχνει στον αντίπαλό του γροθιές, δαγκωνιές, τσιμπιές, λαβές πνιγμού και οτιδήποτε άλλο μπορεί να απειλήσει την σωματική ακαιρεότητα του αθλητή. Σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής καταλογίζει φάουλ και ο παραβάτης χάνει πόντο.

blogger templates | Make Money Online