16/7/10

Οι Φανή Ψαθά, Βούλα Ζυγούρη και Ιωάννα Μπέλλου στο Αθλητικό Πανόραμα και το Σταύρο Μακαρίου


Σήμερα στην εκπομπή του Σταύρου Μακαρίου Αθλητικό Πανόραμα,που προβάλλεται από το σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως της Χαλκίδας στο 97.7 fm, καλεσμένες ήταν οι αθλήτριες της Πάλης Φανή Ψαθά, Βούλα Ζυγούρη και η νεαρή Ιωάννα Μπέλλου.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Φανή Ψαθά μίλησε για το σύλλογο Πάλης και Ρυθμικής όπου βρίσκεται στα Ψαχνά Ευβοίας. Αναφέρθηκε στους αγώνες και στις διοργανώσεις που μετείχαν οι αθλητές της Πάλης όπως σχολικοί αγώνες, φεστιβάλ Πάλης Ραφήνας, φεστιβάλ Πάλης Ανατολικής Αττικής, Πανελλήνιους Αγώνες. Επίσης αναφέρθηκε στις διοργανώσεις που μετείχαν οι μικρές κοπέλες της Ρυθμικής Αθλητικής Μεσσαπίων με σημαντικότερη την ημερίδα που έγινε στο Κλειστό γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στη Χαλκίδα. Άλλη μία διοργάνωση ήταν η Γυμναστριάδα στην περιοχή του Περιστερίου.
Επίσης τα κορίτσια μετείχαν και στα Μεσσάπεια 2010 όπου συγγενείς και φίλοι μπόρεσαν να δουν την δουλειά που έχουν κάνει οι μικρές αθλήτριες. Τέλος η Φανή Ψαθά αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην Πλατεία Πλαστήρα που βρίσκεται στη Ραφήνα. Η εκδήλωση αυτή θα είναι ένα Πανόραμα των αθλημάτων της Πάλης και της Ρυθμικής Αθλητικής Γυμναστικής . κόπος της εκδήλωσης είναι όλοι μικροί και μεγάλοι Ραφινιώτες αλλά και τουρίστες όπου περνούν τις διακοπές στους στην όμορφη Ραφήνα να γνωρίσουν τα δύο αυτά Ολυμπιακά Αθλήματα.
Να δουν από κοντά την Ολυμπιακή Πάλη να γνωρίσουν Ολυμπιονίκες του αθλήματος, να μυηθούν στα μυστικά των πολύπλοκων τεχνικών της Πάλης και γιατί όχι να β΄παλλουν τα παλαιστικά τους μαγιώ και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Από την άλλη οι μικρές δεσποινίδες θα έχουν την δυνατότητα να "πιάσουν" τις κορίνες, να ανεμίσουν τις πολύχρωμες κορδέλες, να λικνιστούν με τα στεφάνια χούλα-χουπ, να χορέψουν με τη μουσική και να ρωτήσουν τις Ολυμπιονίκες της Ρυθμικής όλες τις απορίες τους!
Ψυχή όλου αυτού του εγχειρήματος είναι ο κ. Κολλάρος Βασίλης όπου κατάγεται από τη Ραφήνα και ετοιμάζει πυρετωδώς την εκδήλωση και όπως μας δήλωσε ευχαριστεί τον πρόεδρο του Αθλητικού οργανισμού της Ραφήνας για την πλήρη υποστήριξη που του παρέχει για την επιτυχή διοργάνωση. Επίσης να σημειωθεί ότι στην επίδειξη πλήρης η παλαιστική ομάδα του Ομίλου των Μεσσαπίων.


Εκτός από την Φανή Ψαθά στην εκπομπή παρευρισκόταν και η Ολυμπιονίκης Βούλα Ζυγούρη η οποία μίλησε για το άθλημα της Πάλης. Η πάλη όπως και κάθε άθλημα όπως είπε η κ. Ζυγούρη θέλει θυσίες. Στο ερώτημα αθλητισμός ή πρωταθλητισμός απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί να πάει αμέσως στον πρωταθλητισμό. Στο ερώτημα για τα μπόνους που έχουν οι αθλητές όπως να μπαίνουν στην πυροσβεστική, το λιμενικό και αλλού η Ολυμπιονίκης αναφέρει ότι το να μπει κάποιος σε κάποια από αυτές τις θέσεις βοηθιέται ώστε να μπορεί να κάνει τις προπονήσεις του. Στο τέλος ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Μακαρίου ζήτησε από την κ. Ζυγούρη να δώσει κάποια συμβουλή σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα η κ. Ζυγούρη είπε ότι δεν χρειάζονται συμβουλές απλά ο καθένας ζώντας και μέσω των λαθών του μπορεί να μάθει.

Επίσης στην εκπομπή παρευρισκόταν και η εικοσιδιάχρονη Πανελληνιονίκης Ιωάννα Μπέλλου όπου ανέφερε ότι με το άθλημα της Πάλης άρχισε να ασχολείται από την Τετάρτη Δημοτικού μαζί με τα αδέλφια της και είχε ως προπονήτρια την προπονήτρια που έχει και τώρα, την Φανή Ψαθά. Βέβαια στην ερώτηση αν της έχει χρησιμεύσει το άθλημα σε κάτι στη ζωή της η ίδια απάντησε ότι δεν χρησιμοποιεί λαβές εκτός από το ταπί και θέλει να πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί ποτέ να εφαρμόσει κάποια λαβή εκτός από τους αγώνες και τις προπονήσεις.

blogger templates | Make Money Online