8/5/11

Συνέντευξη της Χρυσής πρωταθλήτριας Μαρίας Βραχνού

Η χρυσή Πρωταθλήτρια της πάλης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος των Κορασίδων, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Παλαιστικό Σύλλογο Διρφύων-Μεσσαπίων στα Ψαχνά Ευβοίας, για να παρακολουθήσει από κοντά τις προπονήσεις των παλαιστών του συλλόγου. Μετά από την προπόνηση, βρήκαμε εμείς την νεαρή πρωταθλήτρια και μας έδωσε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.
Η Μαρία Βραχνού, όπως μας είπε, είναι 15 χρονών και κατάγεται από την περιοχή της Ραφήνας όπου και διαμένει. Είναι μαθήτρια της Α Λυκείου και αν μεγαλώσει θα ήθελε να φοιτήσει στις Σ΅τρατιωτικές Σχολές ή στο Πολεμικό Ναυτικό ή να γίνει δημοσιογράφος ή ψυχολόγος.
Η νεαρή πρωταθλήτρια, είναι βαθιά συγκινημένη από τους χθεσινούς αγώνες και ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 49 κιλά. Όπως μας είπε η ίδια την προηγούμενη βραδιά των αγώνων διακατεχόταν από μεγάλη αγωνία και περίμενε πότε θα ξημερώσει η μεγάλη μέρα. Δεν περίμενε όμως ότι θα ανέβαινε στο υψηλότερο βάθρο και ότι θα έπαιρνε το χρυσό μετάλλιο.

Η Μαρία, όπως μας ανέφερε ασχολείται από πολύ μικρή με τον αθλητισμό. Ξεκίνησε με την κολύμβηση αλλά για κάποιους λόγους έπρεπε να την σταματήσει σύντομα. Ασχολήθηκε και με άλλα αθλήματα αλλά την συνεπήρε το άθλημα της Πάλης και έτσι παρέμεινε σε αυτό το άθλημα που εχθές της χάρισε την πρώτη της επιτυχία. Χαρακτηριστικά μας είπε: "Εμένα προσωπικά το άθλημα της Πάλης με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που το γνώρισα. Με το άθλημα ασχολείτο ο αδερφός μου και κάποια στιγμή πήγα και εγώ να παρακολουθήσω μία προπόνηση για να δω τι ήταν το άθλημα αυτό. Αυτό ήταν. Άρχισα άμεσα και εγώ προπονήσεις. Η Πάλη για μένα είναι τρόπος ζωής.Είναι ένα άθλημα μαχητικό που με έχει βοηθήσει πολύ στην ζωή μου. Με έχει βοηθήσει στο να αποφεύγω τις κακές επιρροές και να μπορώ να παλεύω μέχρι να επιτύχω τον στόχο όπου βάζω. Η ζωή είναι μία συνεχής Πάλη και το άθλημα αυτό θεωρώ ότι με κάνει συνεχώς και καλύτερη παλαίστρια και στην ζωή".
Στο πλευρό της Μαρίας σε κάθε της αγώνα αλλά και στις προπονήσεις βρίσκονται οι γονείς της. "Ειδικά ο πατέρας μου" όπως μας ανέφερε η πρωταθλήτρια, "πολλές φορές έρχεται και στις προπονήσεις μας στις οποίες συμμετάσχει και ο ίδιος κάνοντας προπόνηση μαζί μας. Οι γονείς μου είναι πάντα στο πλευρό μου ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά."  Επίσης η μικρή αθλήτρια μας ανέφερε ότι η μητέρα της, η οποία κατάγεται από την Σπάρτη, είναι ανιψιά του Βαλκανιονίκη, στο άθλημα της Πάλης, Γεωργούλη. Αυτό δείχνει ότι το "μικρόβιο" με την ενασχόληση με το άθλημα της Πάλης είναι κληρονομικό.
Η Μαρία, είναι λάτρης εκτός του αθλήματος της Πάλης, του διαβάσματος αλλά και των σκυλιών. Έχει ένα σκυλάκι το οποίο ονομάζει Μπλάνκο, από τον ποδοσφαιριστή που παίζει στην αγαπημένη της ομάδα την ΑΕΚ, και όσο μας μιλούσε για το σκυλάκι της έλαμπε ολόκληρη.
Λίγο πριν κλείσουμε την συνέντευξη μας η μικρή Μαρία μας είπε ότι θα ήθελε να ευχαριστήσει πάρα πολύ τους προπονητές της Βασίλη Κολλάρο και Φανή Ψαθά, όπου με πολύ επιμονή και υπομονή τους προπονούν, θυσιάζοντας πολλές ώρες από την προσωπική τους ζωή, όπου όμως όλες αυτές οι θυσίες και των δύο αποδίδουν καρπούς. "Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και εκτός από τους γονείς μου αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω και σε αυτούς, που αν δεν ήταν αυτοί δεν ξέρω αν ζούσα ποτέ αυτή τη μαγεία στο να ανέβω στο υψηλότερο βάθρο. Τους ευχαριστώ πολύ". Επόμενος στόχος της μικρής Μαρίας είναι το Πανευρωπαϊκό.
Η συνέντευξη έκλεισε με τα δικά μας συγχαρητήρια και τις ευχές μας να πετύχει σε οτιδήποτε κάνει στην ζωή της.

Με επιτυχίες οι αθλήτριες Βραχνού Μαρία και Αναγνώστου Αναστασία

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και κορασίδων στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, το 1ο Λύκειο Κουφαλίων του Δήμου Χαλκιδώνος και από το Δήμο Χαλκηδόνος. Εκτός των άλλων στους αγώνες συμμετείχαν και οι αθλήτριες Βραχνού Μαρία από την Ραφήνα και Αναγνώστου Αναστασία από τα Ψαχνά, οι οποίες συνοδευόντουσαν από την Ολυμπιονίκη της Πάλης κα Φανή Ψαθά.
Και οι δύο κοπέλες πήγαν πάρα πολύ καλά στο αγώνες με την Βραχνού Μαρία να κατακτά την πρώτη θέση στα 49 κιλά και Αναγνώστου Αναστασία να βρίσκεται μέσα στην καλύτερη εξάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των Κορασίδων στην κατηγορία της.. Θα πρεπει να σημειωθεί ότι η απονομή του χρυσού μεταλλίου της νεαρής Μαρίας Βραχνού έγινε από τον κο Δρόσο, ο οποίος είναι ένας εκ των παλαιότερων διαιτητών. Απονομή όμως έκανε και η Ολυμπιονίκης της Πάλης Φανή Ψαθά στα 70 κιλά.
Ακόμη θα πρέπει να αναφερθεί ότι τόσο οι δύο αθλήτριες, όσο και η κα Φανή Ψαθά ευχαρίστησαν την ομάδα των Λιοσίων και κατ' επέκταση τον Δήμο των Λιοσίων και ειδικότερα τους κ.κ. Στουραΐτη Δημήτριο (Πρόεδρο) και Αποστόλου Νικόλαο  (προπονητή) για την βοήθεια που τους έδωσαν και τους μετέφεραν με το δικό τους πούλμαν στον χώρο των αγώνων.
Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο συγχαρητήρια στην νεαρή Μαρία για το χρυσό μετάλλιο και την Αναγνώστου Αναστασία για την πολύ καλή θέση που πήρε στους αγώνες αλλά και στους προπονητές των κοριτσιών, όπου με πολύ κόπο και πολλές ώρες καθημερινώς προπονούν τα παιδιά και οι κόποι τους απ' ότι φαίνεται δεν πάνε καθόλου χαμένοι αλλά αντιθέτως απ' ότι φαίνεται αποδίδουν και πολύ καρπούς μάλιστα.

blogger templates | Make Money Online