2/4/11

«Παλεύω για την Υγεία μου! Νοιάζομαι για την Υγεία μου!».

«Φυσιογνωσία + Πρόληψη = Υγεία & Ευεξία = Ποιότητα Ζωής – Αφάρμακες Πρωτοποριακές Μέθοδοι Ταχείας Αντιμετώπισης Μυοσκελετικών Προβλημάτων»




«Παλεύω για την Υγεία μου! Νοιάζομαι για την Υγεία μου!».

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν», υποστήριζε ο Ιπποκράτης, αναδεικνύοντας την σημασία της Πρόληψης για την υγεία και την μακροζωία.



Ο Παλαιστικός Όμιλος Ψαχνών η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Ψαχνών, μέσα στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, σχεδιάζει και θα υλοποιήσει , σε συνεργασία με τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Υγείας (Ε.Σ.Υ.Π.Ε.) και υπό την αιγίδα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, ημερίδα με σλόγκαν «Παλεύω για την Υγεία μου! Νοιάζομαι για την Υγεία μου!». Η δράση αποτελεί μέρος της προσπάθειας των συλλόγων για την προαγωγή της έννοιας της πρόληψης και τη σημασία της για την υγεία όλων μας, κυρίως των κατοίκων επαρχιακών περιοχών.

Το πρόγραμμα, θα απευθύνεται στους μαθητές δημοτικών των σχολείων Ε΄& ΣΤ΄Δημοτικού των 1ου , 2ου , 3ου και Δημοτικό Καστέλλας, την Α΄τάξη του Γυμνασίου, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και δευτερογενώς στο ευρύ κοινό.

Οι βασικοί πυλώνες του σεμιναρίου θα είναι η Προληπτική Ιατρική, η φυσιογνωσία, ηευεξία, η φυσική κατάσταση και η ποιότητα ζωής.. Ειδικότερα, το πρόγραμμα στοχεύει να βοηθήσει στη διαμόρφωση και υιοθέτηση υγιών προτύπων συμπεριφοράς και να συμβάλει στη γνώση του φυσικού μας σώματος με επίγνωση της ψυχοσωματικής μας ολότητας .



Ομιλητές - Θέματα Ομιλιών:

1. Δασκαλάκης Κων/νος, Φυσιοθεραπευτής Επιστημονικός Συνεργάτης Painsolutionsystems : «Φυσιοθεραπευτική Αξιολόγηση Αθλητών»

2. Σταματόπουλος Γεώργιος, Ιατρός Εργασίας – Προληπτικής Ιατρικής: «Η έννοια του Προληπτικού Ελέγχου στη Σύγχρονη Ζωή»

3. Δασκαλάκης Κων/νος, Φυσιοθεραπευτής Επιστημονικός Συνεργάτης Painsolutionsystems : «Ταχεία Αποκατάσταση στον Αθλητικό Τομέα με Σύγχρονη Τεχνογνωσία»

4. Κωνσταντάκης Κων/νος, Ορθοπεδικός Ιατρός: « Ο Μεταβολισμός στην Προπονητική της Πάλης»

5. Δασκαλάκης Κων/νος, Φυσιοθεραπευτής Επιστημονικός Συνεργάτης Painsolutionsystems : «Νέα Τηλεμετρική Μέθοδος (scanner body) Προληπτικού Ελέγχου όλων των βιοσυστημάτων του οργανισμού»

blogger templates | Make Money Online