28/5/13

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ Η ΜΑΡΙΑ ΠΗΓΗ ΨΑΡΡΑΚΗ

Στα πλαίσια της επιμορφωτικής διάστασης που δίνει σε όλες τις εκδηλώσεις του ο Παλαιστικός Σύλλογος Ραφήνας Πικερμίου, αυτή την φορά επίσημη προσκεκλημένη του Συλλόγου στην Ημερίδα της Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής "Γυμναστραδα Ραφήνας 2013" το Σάββατο 8 Ιουνίου είναι η συγγραφέας και όχι μόνο Μαρία Πηγή Ψαρράκη. Με αφορμή την Ρυθμική Γυμναστική που είναι αμιγώς "γυναικείο" άθλημα η κα Ψαρράκη - στενή οικογενειακή φίλη της Φανής Ψαθά - θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και θα τιμήσει το Σύλλογο αλλά και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Βασιλική Μιλούση χαρίζοντάς τους υπογεγραμμένο το βιβλίο της με τίτλο “ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ”
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο του γυναικείου αθλητισμού έχει ανέβει σημαντικά και ολοένα και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται επαγγελματικά με διάφορα αθλήματα. Η γυναικεία «Αθλητική Τριάδα», δηλαδή η κατάσταση στην οποία συνυπάρχουν τα συμπτώματα τριών σοβαρών ασθενειών, των διατροφικών διαταραχών, της αμηνόρροιας και της οστεοπόρωσης είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία των αθλητριών. Το παρόν βιβλίο έχει ως στόχο να κάνει ευρέως γνωστό το συγκεκριμένο σύνδρομο, να αφυπνίσει την αθλητική κοινότητα και να τονίσει τη σημασία της πρόληψης, καθώς αυτή αποτελεί το κλειδί της θεραπείας. Γιατί η άθληση είναι και γυναικεία υπόθεση ωστόσο κρύβει κινδύνους και προβλήματα τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε και να προλαμβάνουμε σωστά!
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Ψαρράκη Μαρία Πηγή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στην Άρση Βαρών και στην Ευρωστία και Υγεία. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό. Ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με το παραδοσιακό καράτε (wado ryu), το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της και το οποίο της χάρισε αρκετές διακρίσεις και την κατάκτηση του πρώτου (1ου ) dan. Κατά διαστήματα ασχολήθηκε με την ελευθέρα πάλη, αλλά τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην αθλητική της καριέρα την έδωσε στην άρση βαρών. Όντας αθλήτρια της εθνικής ομάδας, έχει στο ενεργητικό της διακρίσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στους Μεσογειακούς του 2009, σε Πρωταθλήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Παγκόσμιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα


Τα μέλη, οι γονείς, οι αθλητές, οι εθελοντές, οι φίλοι, το Δ.Σ., ο Πρόεδρος κος Κολλάρος Θεόδωρος και οι προπονητές Φανή Ψαθά και Βασίλης Κολλάρος του Παλαιστικού Συλλόγου Ραφήνας Πικερμίου επιθυμούμε με την επιστολή μας αυτή να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη διάταξη του άρθρου 4 του προσχεδίου του νόμου περί «Οργάνωσης Δημόσιας Διοίκησης» όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται η δυνατότητα κατάργησης, αναμόρφωσης, ή συγχώνευσης ΝΠΔΔ, με υπουργική απόφαση.
    Οι κοινωνικές παροχές του τοπικού ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου «Φίλιππος Καβουνίδης», θεωρούμε ότι, με την προώθηση της σχετικής διάταξης επιχειρείται όχι μόνον η κατάργηση ή η ιδιωτικοποίηση των Παιδικών Σταθμών, των ΚΑΠΗ και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας, αλλά και γενικότερα η αποδυνάμωση των κοινωφελών σκοπών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η ουσιαστική κατάλυση της Συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειάς της.
    
Επίσης εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους του Σωματείου Υπαλλήλων του Δήμου μας και την συμπόρευσή μας με τον αγώνα τους και τους ευχαριστούμε για την συνεργασία μας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου «Φίλιππος Καβουνίδης» κο Ξηρόκωστα Σ.και την διευθύντρια κα Καπριγιάννη Ε.
Θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι και αν συμβεί για να Παλέψουμε μαζί!

ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

blogger templates | Make Money Online