1/11/09

ART IN WRESTLING








Έκθεση πεπραγμένων Εθνικής Ομάδας ανδρών – εφήβων ελευθέρας πάλης για το έτος 2009


Προπονητές της ομάδας ήταν οι Αλεξανδρίδης Χρηστάκης, Σιδηρόπουλος Χρήστος και Σωτηριάδης Κωνσταντίνος.

Η ομάδα πραγματοποίησε 4 προετοιμασίες στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κιλκίς και Καλάβρυτα) και άλλες 4 στο εξωτερικό (με ορισμένους αθλητές) και συγκεκριμένα στη Ρωσία.

Η Εθνική ομάδα ανδρών το 2009 έλαβε μέρος στους παρακάτω αγώνες:

1) Πρωτάθλημα Ευρώπης στο Βίλνιους
2) Διεθνές τουρνουά στο Σάσσαρι της Ιταλίας
3) Μεσογειακοί Αγώνες στην Πεσκάρα της Ιταλίας
4) Διεθνές τουρνουά στο Πιτέστι της Ρουμανίας
5) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Χέρνινγκ της Δανίας

Η εμφάνιση της ομάδας στους αγώνες μπορούμε να πούμε ότι ήταν αρκετά ικανοποιητική, και έχει ως εξής:

Στο Πρωτάθλημα Ευρώπης

- 5η θέση Αρζουμανίδης Ι.
- 7η θέση Μακρίνας Π.

Στους Μεσογειακούς Αγώνες

- 2η θέση Αρζουμανίδης Ι.
- 3η θέση Παυλίδης Θ.
- 3η θέση Ακριτίδης Α.
- 3η θέση Λεωνίδης Ο.

Τουρνουά Σάσσαρι Ιταλίας

- 1η θέση Αρζουμανίδης Ι.
- 1η θέση Παπαδόπουλος Ι.
- 3η θέση Μοτσάλιν Ο.

Τουρνουά Πιτέστι Ρουμανίας

- 3η θέση Τασκούδης Απόστολος

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χέρνινγκ Δανία

- 3η θέση Αρζουμανίδης Ι.
- 7η θέση Τασκούδης Α.

Σε ότι αφορά τους έφηβους τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικά, μόλις μετά βίας κάναμε δύο νίκες (σε σύνολο 7 αθλητών) στο πρωτάθλημα Ευρώπης στην Τιφλίδα της Γεωργίας, ενώ χωρίς νίκη επιστρέψαμε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Άγκυρα της Τουρκίας.

Αυτά τα αποτελέσματα τα αποδίδουμε στην ελλιπή προετοιμασία (πρώτη φορά εντάσσονται σε πλαίσιο Εθνικής Ομάδας και συμμετέχουν σε προετοιμασίες) αυτών των αθλητών καθώς και στην έλλειψη αγωνιστικής εμπειρίας.

Υπάρχουν αθλητές στην κατηγορία των εφήβων οι οποίοι μπορούν να δώσουν αποτελέσματα, με την προϋπόθεση ότι θα εργαστούν περισσότερο και με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Οι προπονητές

Αλεξανδρίδης Χρηστάκης - Σιδηρόπουλος Χρήστος


ΠΗΓΗ:

Palema.gr

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ




Τρία άτομα είναι επιφορτισμένα με την διεύθυνση του αγώνα:

  1. Ο διατητής είναι τπεύθυνος για την τήρηση της τάξης και των κανονισμών και για την προστασία των παλαιστών από αντιαθλητικές ενέργειες. Αυτός σφυρίζει την έναρξη και τη λήξη του αγώνα.Ο διατητής βρίσκεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Φοράει στον αριστερό βραχίονα και στον δεξί μπλε. Δείχνει με τα δάχτυλα τα σημεία που αντιστοιχούν στην αξία μιας λαβής μετά την εκτέλεσή της, είτε σηκώνοντας το δεξί βραχίονα, εάν ο παλαιστής με το μπλε μαγιό σημείωσε τα σημεία, είτε σηκώνοντας τον αριστερό βραχίονα εάν ο παλαιστής με το κόκκινο μαγιό σημείωσε τα σημεία.

  2. Ο κριτής αν συμφωνεί με την υπόδειξη του διαιτητή, καταχωρεί τους βαθμούς και κινοποιεί το αποτέλεσμα. Ευθύνη του επίσης είναι να υποδεικνύει τον παθητικό παλαιστή και την πτώση.

  3. Ο αρχηγός ταπί παρεμβαίνει μόνο (και επικρατεί η γνώμη του) όταν διαιτητής και κριτής και δεν συμφωνούν στην απονομή πόντου ή πόντων σε έναν παλαιστή.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ορίζεται και ένας ελεγκτής ταπί, ο οποίος παρεμβαίνει μόνο όταν κριθεί αναγκαίο η αναθεώρηση του αποτελέσματος ενός αγώνα. Τότε ο ελεγκτής συσκέπτεται με τον αρχηγό ταπί και κινοποιούν το ακριβές αποτέλεσμα, όταν καταλήξουν σε συμφωνία. Υπάρχει επίσης η περίπτωση να χρησιμοποιηθεί το βίντεο του αγώνα και να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα, αν διαπιστωθεί ότι έχει γίνει λάθος στην καταμέτρηση των σημείων.

blogger templates | Make Money Online