1/2/11

Στην επιστημονική ομάδα της Ε.Ο.Φ.Π. η Φανή Ψαθά και ο Βασίλης Κολλάρος

Στην πρώτη συνάντηση της επιστημονικής ομάδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης κλήθηκαν η Φανή Ψαθά και ο Βασίλης Κολλάρος, άλλη μία τιμητική πρόσκληση για τους αθλητές των συλλόγων Πάλης Ρυθμικής Διρφύων-Μεσσαπίων και Ραφήνας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00 στο κλειστό ολυμπιακό ακίνητο της Πάλης στα Λιόσια, όπου αύριο μεταφέρονται και τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης.


Η Φανή επιλέχθηκε για τις γνώσεις της και την τριβή της στο αντικείμενο της Πάλης μέσα από σεμινάρια, μελέτες και έρευνες οι οποίες είναι:



* Nagoya University, Ιαπωνία: Σεμινάριο στην προπονητική της Ιαπωνικής Εθνικής Πάλης (Γυναικεία Ελευθέρα Πάλη) το οποίο ολοκλήρωσε το 1998.



* Technical and Further Education, NSW, Australia όπου πήρε τις παρακάτω βεβαιώσεις σπουδών:



1. How to deliver Job Specific Training- ολοκλήρωση 25/08/1999

2. Project Managment- ολοκλήρωση 09/09/1999

3. Evet Leadership Training- ολοκλήρωση 15/09/1999

4. First Aid for Olympic and Paralympic Sites- ολοκλήρωση 01/11/1999



* Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης(ΕΟΦΠ): 1ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικής Πάλης, Αθήνα-Σεπτέμβριος 2009



Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθούν και οι επιστημονικές ερευνητικές εργασίες της Φανής Ψαθά οι οποίες είναι αξιόλογες.

H πρώτη η οποία έγινε στο University of Glasgow, είχε θέμα τα Ορμονικά προβλήματα των γυναικών που ασχολούνται με την Πάλη. Αυτή η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το τμήμα της Αθλητιατρικής του Unicersity of Glasgow. Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε:



* The British Journal of Sport Medicine (March 1999)

* στο βιβλίο του Dr Saburo Sugiyama- Ιάπωνα Καθηγητή του Πανεπιστημίου Chukyo, με τίτλο "Born in Athens, born to be in Athnes-past, present and future in women's wrestling" (20/01/2000).



Ακόμη μία επιστημονική ερευνητική εργασία της Φανής Ψαθά, έγινε στο Caledonian University, σε συνεργασία με την αδερφή της Μαρία Ψαθά, η οποία είναι δόκτωρ στο Caledonian University της Γλασκόβης.

Ακόμη μία επιστημονική ερευνητική εργασία είναι η μεταπτυχιακή της εργασία στο University Technology, στο Sydney στα πλαίσια του προγράμματος του Master in Sport Management με θέμα: "Is a woman's place in Wrestling? Examine through a case study on Geeek Female Wrestling" που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2000.



Το 2009 εκπόνησε την επιστημονική εργασία "Motivation in Olympic Wrestling" Παρακίνηση στην Ολυμπιακή Πάλη, όπου έχει παρουσιαστεί σε πάρα πολλά σχολεία της Ελλάδος με σκοπό να προσελκύσει τα παιδιά και τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στην Πάλη.

Τελευταία μελέτη, όπου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Βασίλη Κολλάρο, είναι το Σύστημα Αξιολόγησης των Αθλητών της Ολυμπιακής Πάλης.



Ο Βασίλης Κολλάρος επιλέχθηκε για την συμμετοχή του στην εκπόνηση του παραπάνω προγράμματος και την άρτια εφαρμογή του στην πραγματοποίηση των πρώτων πιλοτικών εξετάσεων στην ομάδα της Ραφήνας καθώς και για την επικείμενη πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος στις ομάδες των Διρφύων-Μεσσαπίων.

blogger templates | Make Money Online