25/11/09

ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

Παρακάτω θα παραθέσω τι έγραψε η εφημερίδα Καθημερινή για τις συλλήψεις και προσαγωγές των Ολυπιονικών της Πάλης:
Στην αστυνομία κατέληξε η διαμάχη των προπονητών, αθλητών και παραγόντων της πάλης, που είχαν καταλάβει τα γραφεία της ομοσπονδίας (ΕΟΦΠ), με την διοίκηση. Χθες το βράδυ η αστυνομία συνέλαβε, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε το Δ. Σ. της ΕΟΦΠ, τον πρόεδρο του συλλόγου των Ελλήνων προπονητών πάλης, Γιάννη Αθανασιάδη, την 4η ολυμπιονίκη Βούλα Ζυγούρη, την κάτοχο ευρωπαϊκών μεταλλίων Φανή Ψαθά, τον πρωταθλητή Βασ. Κολλάρο και την παράγοντα Σοφία Κοσμίδου με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Ως αργά τη νύχτα οι πέντε κρατούνταν στο τμήμα. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους Αθανασιάδη, Ζυγούρη και Κοσμίδου, που επρόκειτο να υποβάλουν μηνύσεις κατά της διοίκησης.

Το πρωί οι καταληψίες είχαν δώσει συνέντευξη Τύπου. «Τίποτα δεν γίνεται τόσα χρόνια, αλλά και δύσκολα θα αλλάξει κάτι». Σε αυτά τα λόγια του «χάλκινου» ολυμπιονίκη της ελευθέρας Αμιράν Καρντάνοφ απεικονίζεται το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής πάλης. Τα τελευταία χρόνια, οι διοικήσεις αλλάζουν, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια: αθλητές και σωματεία απλήρωτα, καταγγελίες για σωματεία- «μαϊμούδες» και πολλά παράπονα. Η κατάληψη έγινε με αφορμή τις αποφάσεις της ομοσπονδίας για ματαίωση των τοπικών αγώνων και της διεξαγωγής των πανελλήνιων πρωταθλημάτων ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής στην Κομοτηνή.

Οι καταληψίες ζητούν, μεταξύ άλλων, να μην πληρώσουν οι αθλητές για τη συμμετοχή τους στους αγώνες και να μη διεξαχθεί η διοργάνωση στην Κομοτηνή. «Αποφάσισαν να διοργανώσουν το πρωτάθλημα στην Κομοτηνή, όπου δεν υπάρχει ούτε ένας αθλητής της πάλης. Επειδή ξέρει η ομοσπονδία ότι είναι απογοητευμένα πολλά σωματεία, γι’ αυτό και θέλει κάποια να μην έχουν δικαίωμα ψήφου στη γενική συνέλευση του Δεκεμβρίου», δήλωσε ο ολυμπιονίκης, μέλος του Δ. Σ. της ΕΟΦΠ και πρόεδρος της Ενωσης Αττικής και Νήσων, Κώστας Θάνος.

Η πλειονότητα των παραγόντων της ΕΟΦΠ προέβη σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, «προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της και να προστατέψει με κάθε νόμιμο τρόπο τα περιουσιακά στοιχεία της ομοσπονδίας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι οι εισβολείς δεν ανήκουν σε κάποιο από τα σωματεία–μέλη της.

blogger templates | Make Money Online