3/5/12

Η Πάλη στην εκπαίδευση από τον Βασίλη Κολλάρο και τη Φανή Ψαθά

Το πρόγραμμα εκμάθησης του Ολυμπιακού Αθλήματος της ελληνορωμαϊκής & ελευθέρας Πάλης στα ελληνόπουλα συνεχίζεται στην Ανατολική Αττική στα πλαίσια του προγράμματος « Η πάλη στην εκπαίδευση». Έτσι μετά το 1ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας, σειρά έχει τώρα το !ο Δημοτικό Νέας Μάκρης. 

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος και επιστημονικοί συνεργάτες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης κος Κολλάρος Βασίλειος και κα Ψαθά Φανή βρίσκονται από την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Μάκρης για να δώσουν τη σπίθα του αθλητισμού και να μυήσουν τα παιδιά έστω και για λίγο στα μυστικά του αρχαιότερου ελληνικού αγωνίσματος της Πάλης. 

Τα εναλλακτικά αυτά μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελική εκδήλωση του προγράμματος στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Μάκρης ( στην παλαιά αμερικάνικη βάση) με παρουσία πολλών Ολυμπιονικών της Πάλης, Παγκόσμιων Πρωταθλητών, με μια μεγάλη επίδειξη τεχνικών της Πάλης από αθλητές της Εθνικής ομάδας αλλά και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ανατολικής Αττικής που θα παρακολουθήσουν και θα συμμετάσχουν ενεργά με διαγωνισμούς και κουίζ σχετικά με την Πάλη και όσα έμαθαν! 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης κος Θάνος Κων/νος και οι συνεργάτες του κος Κολλάρος Βασίλειος και κα Ψαθά Φανή ευχαριστούν τον Διευθυντή κο Σπέγκο Βασίλειο αλλά και τις γυμνάστριες του σχολείου κα Ταμπαθάνη Νικολέττα & Καραθανάση Αγγελική που αγκάλιασαν το πρόγραμμα, ενθάρρυναν τα παιδιά να ‘ζήσουν’ το πρόγραμμα και είναι σημαντικό και αξίζει να τονίσουμε ότι και ο Διευθυντής του σχολείου είναι και αυτός γυμναστής! 

Με την καινούρια χρονιά, από το Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα και σε άλλα σχολεία της Ανατολικής Αττικής αλλά και της Εύβοιας.









blogger templates | Make Money Online