13/7/10

Μεγάλη επίδειξη Πάλης-Ρυθμικής

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ραφήνας σε συνεργασία με τον Δημοτικό Αθλητικό σύλλογο (Δ.Α.Σ.) Ραφήνας διοργανώνει τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα επίδειξη Πάλης-Ρυθμικής, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 και ώρα 20:30 στην Κεντρική Πλατεία της Ραφήνας.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι όλοι μικροί και μεγάλοι Ραφινιώτες αλλά και τουρίστες όπου περνούν τις διακοπές στους στην όμορφη Ραφήνα να γνωρίσουν τα δύο αυτά Ολυμπιακά Αθλήματα.
Να δουν από κοντά την Ολυμπιακή Πάλη να γνωρίσουν Ολυμπιονίκες του αθλήματος, να μυηθούν στα μυστικά των πολύπλοκων τεχνικών της Πάλης και γιατί όχι να β΄παλλουν τα παλαιστικά τους μαγιώ και να δοκιμάσδουν τις δυνάμεις τους.

Από την άλλη οι μικρές δεσποινίδες θα έχουν την δυνατότητα να "πιάσουν" τις κορίνες, να ανεμήσουν τις πολύχρωμες κορδέλες, να λικνιστούν με τα στεφάνια χούλα-χουπ, να χορέψουν με τη μουσική και να ρωτήσουν τις Ολυμπιονίκες της Ρυθμικής όλες τις απορίες τους!
Ψυχή όλου αυτού του εγχειρήματος είναι ο κ. Κολλάρος Βασίλης όπου κατάγεται από τη Ραφήνα και ετοιμάζει πυρετωδώς την εκδήλωση και όπως μας δήλωσε ευχαριστεί τον πρόεδρο του Αθλητικού οργανισμού της Ραφήνας για την πλήρη υποστήριξη που του παρέχει για την επιτυχή διοργάνωση. Επίσης να σημειωθεί ότι στην επίδειξη πλήρης η παλαιστική ομάδα του Ομίλου των Μεσσαπίων.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία και σας περιμένουμε όλους εκεί!

Υπογράφηκε το μνημόνιο του Special Olympics με τη Νομαρχία Ευβοίας, Χαλκίδα και Ερέτρια

Εχθές, Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010 και ώρα 20:00 υπογράφηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ν.Α. Ευβοίας το μνημόνιο συνεργασίας ια την ένταξη της Εύβοιας στο Πρόγραμμα Host town "Πόλις - Αμφιτρύων", με τη συμμετοχή των Δήμων Χαλκιδέων και Ερέτριας. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή του μνημονίου παρευρίσκονταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τον ιεροκήρυκα π. Φιλόθεο Θεοχάρη, ο Νομάρχης Ευβοίας κ. Δημήτρης Μπουραντάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ.Θανάσης Ζεμπίλης, η Δήμαρχος Ερέτριας κα. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η πρόεδρος των Special Olympics Ηellas και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics "Aθήνα 2011", κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, οι αντινομάρχες κ.κ. Αδάμ Ιωάννης και Ξυγκόγιαννης Δημήτριος, ο οποίος οργάνωσε και την εκδήλωση, ο βουλευτής Ν.Δ. της Εύβοιας κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο πρώην βουλευτής Ευβοίας κ. Σταυρός Μακαρίου, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πάλης κα Φανή Ψαθά, αθλητές που θα συμμετάσχουν στην αθλητική διοργάνωση Special Olympics World Summer Athens 2011, το Λύκειο Ελλινίδων, εκπρόσωποι από το σύλλογο Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός και πολλοί άλλοι παρευρισκόμενοι.



Η εκδήλωση άνοιξε με τον όρκο  του Αθλητού Special Olympics ο οποίος λέει:
Θέλω να νικήσω!
Αν όμως δεν τα καταφέρω
βοηθήστε με να προσπαθήσω
με θάρρος!


Μετά ακολούθησε χαιρετισμός από άλλον αθλητή του Special olympics και χαιρετισμοί από τον Νομάρχη Εύβοιας κ. Δημήτρη Μπουραντά, ο οποίος μίλησε για την υπογραφή του μνημονίου, από τον Δήμαρχο Χαλκίδας κ. Θανάση Ζεμπίλη, ο οποίος μίλησε για το "ευ αγωνίζεσθαι" και από την Δήμαρχο της Ερέτριας κα. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ερέτριας και στο αίσθημα αλληλλεγγύης που διέκρινε τους κατοίκους της. Οπότε θεωρεί η κα. Αλημπατέ ότι δεν επιλέχθηκε τυχαία να αποτελέσει Πόλιν-Αμφιτρύωνα στο Space Olympics του 2011. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο μακαριστός μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος ανέφερε ότι αυτό το μνημόνιο είναι μνημόνιο συνεργασίας και αλληλλεγγύης και ότι η μητρόπολη θα βοηθήσει σε ότι χρειαστεί στο Spesial Olympics.
Τελευταία το λόγο πήρε η πρόεδρος των Special Olympics Ηellas και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics "Aθήνα 2011", κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο θεσμό ττων Special Olympics. Τα Special Olympics ιδρύθηκαν το 1968 από την αδελφή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζον Κένεντυ, Eunice Kennedy Shriver. Στην αρχή το κίνημα αυτό ήταν αμερικάνικο αλλά γρήγορα έγινε παγκόσμιο.
Η χώρα μας διεκδίκησε με επιτυχία και ανέλαβε στήριξη από την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία για τη διοργάνωση και φιλοξενεία των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics οι οποίοι θα διεξαχθούν από 20 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου το 2011. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 7500 με διανοητική αναπηρία από 185 χώρες, 2500 προπονητές, 3.000 τεχνικοί επίσημοι, 25.000 εθελοντές και 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών. Επίσης θα έλθουν 3.000 εκπρόσωποι μέσων Μαζικής Ενημέρωσης απ' όλο τον κόσμο για να προβάλλουν τις δεξιώτητες των ξεχωριστών αθλητών. Παράλληλα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην εκπαίδευση της νεολαίας σε θέματα που αναφέρονται στην ένταξη του "διαφορετικού" στις καθημερινές δραστηριότητες της κοινωνίας μας και θα υλοποιηθούν με τη συμβολή προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο  , ενώ 22 κήρυκες εθελοντισμού και 13 πρέσβεις καλής θελήσεως απ' το χώρο της επικοινωνίας έχουν αναλάβει  τη διάδοση του μηνύματος των αγώνων.  Αυτά είναι μερικά από τα όσα ανέφερε η κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου. Για περισσότρες πληροφορίες ανατρέξτε στη σελίδα http://www.athens2011.org
Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν οι υπογραφές του μνημονίου, η προσφορά της σημαίας των Special Olympics σητ Νομαρχία Ευβοίας, η παρουσίαση αθλητών που έχουν πα΄ρει μετάλλια σε διάφορα αθλήματα και θα μετέχουν στους αγώνες των Special Olympics 2011, η προσφορά περγαμηνών των αγώνων στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου "Κατερίνα" στην Ερέτρια που θα φιλοξενήσει 250 άτομα και στο Επιμελητήριο Τουρισμού. Μετά προβλήθηκε το παρακάτω βιντεάκι:

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μπουφέ και χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων στο προαύλιο χώρο της Ν.Α. Ευβοίας

blogger templates | Make Money Online