28/1/11

Η πρώτη φάση του Πιλοτικού Προγράμματος εξετάσεις αξιολόγησης στην Ολυμπιακή Πάλη


Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο εξετάσεις αξιολόγησης για την κλίμακα διαβάθμισης των αθλητών της Ολυμπιακής Πάλης (ελληνορωμαϊκής, ελευθέρας, γυναικών). Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα εκπονείται από την κα Φανή Ψαθά και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στους παλαιστές του συλλόου της Ραφήνας υπό την επίβλεψη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή κου Βασίλη Κολλάρου.
Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος περίπου σαράντα παλαιστές (αγόρια και κορίτσια) διάφορων ηλικιών για την κατάκτηση του πρώτου στην κλίμακα αστεριού χρώματος ασημί που ονομάζεται "αστέρι κινήτρου" και έχει σκοπό να εισάγει τους αθλητές στην φιλοσοφία και το πνεύμα του αθλήματος της Πάλης και παράλληλα να τους δώσει ένα κίνητρο να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με αυτό.
Της τριμελής εξεταστικής επιτροπής πρόεδρος ήταν η Ολυμπιονίκης της Πάλης Βούλα Ζυγούρη.
Δεύτερη φάση του πιλοτικού προγράμματος είναι η πραγματοποίηση των αντίστοιχων εξετάσεων στους συλλόγους Πάλης ΑΓΕ Ψαχνών και ΠΟ Ψαχνών Διρφύων-Μεσσαπίων.
Tην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης κος Θάνος Κώστας και μάλιστα είχε και αγωνία αφού στις εξετάσεις έλαβε μέρος και ο μικρός του γίος Φοίβος ο οποίος και περασε με επιτυχία τις εξετέσεις!
"διαβασμένοι" πολυ καλά και εντυπωσίασαν με τις γνώσεις τους στην Πάλη επιτροπή και τον Κώστα Θάνο!

blogger templates | Make Money Online