10/4/10

ΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Μία λύση υπάρχει μόνο για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η μάστιγα των ναρκωτικών. Η ΠΡΟΛΗΨΗ! Με την στροφή των νέων μας, από πολύ μικρή ηλικία στον Αθλητισμό και τη Φύση. Οι νέοι γονείς κυρίως, θα πρέπει να στρέψουν τα παιδιά τους από το νηπιαγωγείο ακόμη (!) στα διάφορα σπορ.

--------------------------------------------------

Παρεμβάσεις


Γράφει: Εύη Κουτσολιόντου


● Πολλές φορές έχουν ασχοληθεί οι «παρεμβάσεις» με το καυτό θέμα των ναρκωτικών.

Κι όμως, κάθε φορά φαντάζει τόσο επίκαιρο!

Το γεγονός ότι έχει λάβει δραματικές, ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή μας καθιστά επιτακτική την ανάγκη να ασχοληθούμε ξανά και ξανά... Καθημερινά σχεδόν είναι τα περιστατικά στο Αστυνομικό Δελτίο. Άλλοτε για ελαφριά ναρκωτικά, άλλοτε για σκληρά.

Ο τρόπος με τον οποίο τις περισσότερες φορές δρουν οι έμποροι είναι... κινηματογραφικός. Μόλις πριν λίγες μέρες συνελήφθη ένα ζευγάρι στο χωριό Ράικο Ιωαννίνων, που έκρυβε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε δοχεία από τυρί!

Αυτό και μόνο δείχνει πως πολλοί είναι εκείνοι που έχουν «ειδικευθεί» πάνω στο θέμα κι έχουν βάλει... σκοπό της ζωής τους να πλουτίσουν, στέλνοντας στο θάνατο νέους ανθρώπους.

Η Αστυνομία της περιοχής μας κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πλήξει τα οργανωμένα κυκλώματα, ωστόσο θα πρέπει να χτυπηθούν στη ρίζα. Δύσκολο όμως έως ακατόρθωτο φαντάζει αυτό στα μάτια των Αρχών και της κοινωνίας. Όσα χτυπήματα και να επιφέρουν οι Αστυνομικοί τα κυκλώματα αυτά ξεφυτρώνουν σαν... μανιτάρια!

Μία λύση υπάρχει μόνο για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η μάστιγα των ναρκωτικών. Η ΠΡΟΛΗΨΗ! Με την στροφή των νέων μας, από πολύ μικρή ηλικία στον Αθλητισμό και τη Φύση. Οι νέοι γονείς κυρίως, θα πρέπει να στρέψουν τα παιδιά τους από το νηπιαγωγείο ακόμη (!) στα διάφορα σπορ. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, κολύμπι, χορό, ορειβασία, πεζοπορία, ποδηλασία...

Υπάρχουν αθλήματα για όλα τα γούστα! Ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής αποτρέπει έναν υγιή οργανισμό να καταφύγει σε ουσίες, σε κάπνισμα, ποτό, «πλαστικό» φαγητό!
Καλές οι διάφορες δομές και «Κοινότητες» για τα εξαρτημένα από ουσίες και αλκοόλ άτομα. Και υπάρχει ανάγκη για δημιουργία ακόμη περισσότερων. Όμως, για να περιορίσουμε τον αριθμό των εξαρτημένων νέων πρέπει να δημιουργηθούν πιο πολλές αθλητικές υποδομές. Είναι περισσότερο ή εξίσου σημαντικές όπως και οι άλλες.
Η κοινωνία κρούει το καμπανάκι προς την Πολιτεία για περισσότερα γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Θέλετε ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα; Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, που τόσες διακρίσεις και χαρές μας έχει προσφέρει εντός και εκτός συνόρων. Πώς όμως να ασχοληθούν κι άλλοι νέοι με το συγκεκριμένο άθλημα, όταν τραβάν κυριολεκτικά μόνοι τους κουπί;
* * *
Οι Φορείς του τόπου μας, οι βουλευτές και η Τοπική Αυτοδιοίκηση κυρίως με στενή συνεργασία κι έναν ευρύ σχεδιασμό, θα πρέπει να φέρουν τη νεολαία πιο κοντά στην Φύση και τον Αθλητισμό. Με ποιον τρόπο; Μα, με τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα πάρουν για τη δημιουργία υποδομών και συνθηκών, ώστε οι νέοι να ακολουθήσουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής.


blogger templates | Make Money Online