3/11/09

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ


Η Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική είναι καθαρά τεχνικό άθλημα με μια πληθώρα ασκήσεων του σώματος. Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν την βάση των αγωνιστικών προγραμμάτων με όργανα. Η σωστή εκμάθηση των ασκήσεων αυτών παίζει καθοριστικό ρόλο για την μετέπειτα εξέλιξη της γυμνάστριας με τα όργανα.

Οι καθηγήτριες Φυσικής αγωγής πρέπει να γνωρίζουν καλά την τεχνική ανάλυση των ασκήσεων αυτών για να μπορούν να διδάξουν καλύτερα τις ασκήσεις, αλλά και να αντιμετωπίζουν τα λάθη και συγκεκριμένα τις αιτίες που τα προκαλούν.

Η Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική για τις ασκήσεις σώματος, δανείζεται πολλά στοιχεία από τον κλασικό, παραδοσιακό και μοντέρνο χορό καθώς επίσης και ορισμένες γυμναστικές ασκήσεις του ενόργανου με κάποιους περιορισμούς. Πιο εμφανής είναι η επιρροή του κλασικού χορού, ο οποίος αποτελεί και την βάση των περισσότερων ασκήσεων. Η επιρροή του κλασικού χορού είναι εμφανής και στην ορολογία.

Ο διαχωρισμός των ασκήσεων σε ομάδες γίνεται βάση του διεθνούς κανονισμού. Ο επιμέρους διαχωρισμός των ασκήσεων σε κάθε ομάδα θα γίνει με βάση των τεχνικών ιδιαιτεροτήτων των ασκήσεων.

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online