18/2/10

ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ


Χρειάζεστε κάτι για να δυναμώσετε την ένταση της προπόνησής σας; Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική στο mp3 και δυναμώστε τον ήχο: μία νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί κανείς να αυξήσει την ένταση της προπόνησής του, ιδίως των ασκήσεων δύναμης, εάν ακούει δυνατά μουσική που του αρέσει.


«Οι εθελοντές της μελέτης μας απέδιδαν πολύ καλύτερα στην προπόνηση και ένιωθαν πιο χαρούμενοι», είπε η δρ Τζάνετ ΜακΜόρντι από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο στον Καναδά, παρουσιάζοντας τη μελέτη σε πρόσφατο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής.

Όπως εξήγησε, επιστράτευσε 18 νεαρές γυναίκες οι οποίες γυμνάζονταν συστηματικά και τους ζήτησε να προπονούνται με και χωρίς μουσική, και στη συνέχεια με την ένταση της μουσικής πιο ψηλά και πιο χαμηλά απ' ό,τι προτιμούσαν. Όλα αυτά γίνονταν ενώ έκαναν στατική ποδηλασία όσο πιο σκληρά μπορούσαν επί 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ενώ έκαναν ασκήσεις σε μηχανήματα για τα πόδια.

Η μελέτη έδειξε πως η μουσική στη διάρκεια της ποδηλασίας αύξανε την αποδοτικότητά τους, ανεξάρτητα από την έντασή της - σαν να τις παρακινούσε να γυμναστούν πιο σκληρά.

Στη διάρκεια των ασκήσεων για δύναμη, όμως, η πιο δυνατή μουσική αποδείχτηκε πιο ωφέλιμη, καθώς οι εθελόντριες έκαναν 36 συνεχόμενες επαναλήψεις όταν άκουγαν δυνατά τα αγαπημένα τους κομμάτια. Όταν τα άκουγαν χαμηλά, έκαναν 29 επαναλήψεις, ενώ δίχως μουσική έκαναν μόλις 26.

Τι μουσική άκουγαν οι εθελόντριες; Ό,τι τους άρεσε, αρκεί να είχε γρήγορο τόνο _ από Μαντόνα και Πινκ Φλόιντ έως Ριάνα και Παντέρα. Προσοχή μόνο μην το παρακάνετε με την ένταση της μουσικής και βλάψετε την ακοή σας...



Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online