23/4/10

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…..


ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ 28.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πριν από 3 χρόνια ξεκίνησε να γράφεται το σενάριο για την παιδική παράσταση «ο Αττικούλης και η Αχδενπροσεξούλα, στοπ στα τροχαία ατυχήματα» που απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού. Η παράσταση ανεβαίνει για 4η συνεχή χρονιά και ο αριθμός των νεαρών θεατών της έχει φτάσει τις 28.000!


Ποια είναι όμως η ταυτότητα της παράστασης και ποια τα συστατικά της επιτυχίας της;


Η Ειρήνη Κουτσαύτη δημιούργησε το σενάριο εμπνευσμένη από την Αττική Οδό και με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών σχολικής ηλικίας σε θέματα ασφαλούς οδήγησης. Οι βασικοί ήρωες της παράστασης είναι δυο μικρά παιδιά, γιος και κόρη του βασιλιά μιας μικρής παραμυθένιας χώρας. Μιας χώρας χωρίς αυτοκίνητα και φυσικά χωρίς κυκλοφοριακό! Τα παιδιά ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο και φτάνουν στην Αττική Οδό, όπου θα πάρουν καινούρια ονόματα, θα γίνουν «Αττικούλης» και «Αχδενπροσεξούλα» και θα μυηθούν στα μυστικά της οδικής ασφάλειας. Στη συνέχεια, οι ήρωες υποδέχονται στη χώρα τους τον Καλλίδρομο, το φίλο τους από την Αττική Οδό και τον βοηθούν να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη πόλη λόγω της επιθετικής οδήγησης  και της κυκλοφοριακής συμφόρησης.


Το μυστικό της επιτυχίας της παράστασης είναι το γεγονός ότι τα παιδιά παίρνουν μέρος τα ίδια στην παράσταση, ανεβαίνουν στη σκηνή και παίζουν το ρόλο τους. Η παράσταση σχεδιάστηκε πάνω στη βάση του διαδραστικού θεάτρου που είναι μια αποτελεσματική εκπαιδευτική μέθοδος. Έτσι, πριν ακόμα μια σχολική τάξη παρακολουθήσει την παράσταση, έχει ήδη προετοιμαστεί με το κατάλληλο έντυπο υλικό που έχει μοιραστεί στην τάξη τους και το οποίο έχουν επεξεργαστεί τη βοήθεια των δασκάλων τους. Λίγο πριν την παράσταση, οι ηθοποιοί χωρίζουν τα παιδιά σε ομάδες και τα προετοιμάζουν κατάλληλα για το ρόλο τους, με διδασκαλία χορογραφίας και τραγουδιών. Η κα Μαίρη Ιγγλέση σκηνοθέτης της παράστασης μιλά με ενθουσιασμό για τον «τρίτο ηθοποιό» της παράστασης που είναι τα ίδια τα παιδιά και που συμμετέχουν με όλη τους την ψυχή, με τραγούδια, έξυπνες ατάκες και φυσικά πολύ χορό στο τέλος της παράστασης που καταλήγει σε ένα μεγάλο πάρτυ!


Και το σημαντικό: τα παιδιά δεν έχουν διασκεδάσει μόνο. Έχουν κάνει βίωμα τους βασικούς κανόνες της σωστής οδικής συμπεριφοράς.


Τα σχολεία που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική θεατρική παράσταση μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Επικοινωνίας της Αττικής Οδού, Κα Λ. Μπάμπαλη, τηλ. 210-6682033.








Πηγή: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. ΤΕΥΧΟΣ 24, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010, «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ» (σελ. 8-9)

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online