5/6/12

Καταπληκτική επίδειξη Πάλης από Μαθητές στη Νέα Μάκρη

Mε τεράστια επιτυχία και πέρα από κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής ομοσπονδίας φιλάθλων Πάλης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Μάκρης «Η Πάλη στα σχολεία».
Η παλαίστρα «στήθηκε» στο Κλειστό γυμναστήριο της Νέας Μάκρης στην παλαιά αμερικάνικη βάση την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 και όλα τα παιδιά παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι συμμαθητές τους με τους προπονητές του προγράμματος κα Φανή Ψαθά και κο Βασίλη Κολλάρο. Έκαναν μια μίνι προπόνηση Πάλης και εκτέλεσαν τις τεχνικές που διδάχτηκαν τους 2 μήνες όπου η Φανή και ο Βασίλης μύησαν τους μαθητές στα μυστικά της Πάλης.
Πολύτιμοι βοηθοί στην εκδήλωση, όπου και εκτέλεσαν λαβές υψηλής τεχνικής – πράγμα που πρώτη φορά έβλεπαν οι μαθητές- ήταν τα αδέρφια πρωταθλητές μας Διονύσης και Σταύρος Σεμερτζίδης. Οι τεχνικές τους μάγεψαν τους επίδοξους παλαιστές από τη Νέα Μάκρη που άρχισαν να παλεύουν μεταξύ τους πριν ακόμα καλά καλά τελειώσει η εκδήλωση!
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ολυμπιονίκης κος Ηρακλής Δεσκουλίδης και ο Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης κος Κων/νος Θάνος. Οι μαθήτριες του σχολείου τους επιφύλαξαν εκπλήξεις και τους χάρισαν ιδιαίτερα κολάζ με θέμα την Πάλη από την έκθεση κολάζ που είχαν κάνει στο σχολείο τους στα πλαίσια του προγράμματος. Συγκινητική στιγμή όταν ευχαρίστησαν με απλά και παιδικά λόγια την Φανή Ψαθά και τον Βασίλη Κολλάρο για το ότι βρέθηκαν στο σχολείο τους μαζί τους και για ό,τι τους έμαθαν!
Ακολούθησαν η αναπαράσταση της παραβολής της θρυλικής μάχης του Δαυίδ και του Γολιάθ , πάλη μεταξύ ανδρών και γυναικών και μεταξύ των προπονητών και ο αγώνας μεταξύ του Βασίλη Κολλάρου και του διευθυντή του σχολείου κου Σπέγκου Βασίλη!
Απονεμήθηκαν διπλώματα σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και τιμητικές πλακέτες από το σχολείο προς τους Ολυμπιονίκες μας – μια προσφορά της «Γυψοδομή» Κολλάρος.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης κος Θάνος Κων/νος και οι συνεργάτες του κος Κολλάρος Βασίλειος και κα Ψαθά Φανή ευχαριστούν τον Διευθυντή κο Σπέγκο Βασίλειο αλλά και τις γυμνάστριες του σχολείου κα Ταμπαθάνη Νικολέττα & Καραθανάση Αγγελική που αγκάλιασαν το πρόγραμμα, ενθάρρυναν τα παιδιά να ‘ζήσουν’ το πρόγραμμα και είναι σημαντικό και αξίζει να τονίσουμε ότι και ο Διευθυντής του σχολείου είναι και αυτός γυμναστής!
Με την καινούρια χρονιά, από το Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα και σε άλλα σχολεία της Ανατολικής Αττικής αλλά και της Εύβοιας.













0 Comments:

blogger templates | Make Money Online