9/3/10

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Ο ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ

Την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010 ο κύριος Σταύρος Μακαρίου πραγματοποίησε την παρουσίαση του βιβλίου "ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Ο ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ". Στην παρουσίαση αυτού του βιβλίου παρευρίσκονταν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Σκύρου και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Αυλίδας κύριος Παύλου, ο πρόεδρος των Ολυμπιονικών Γεώργιος Σιγάλας, οι αθλήτριες της υδατοσφαίρισης Μωραϊτίδου Εύη και Ελινάκη Γεωργία, η αθλήτρια  και προπονήτρια του συλλόγου Πάλης και Ρυθμικής του Δήμου Μεσσαπίων  Φανή Ψαθά ο έβδομος Ολυμπιονίκης στο κανό καγιάκ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο Χρήστος Τσακμάκης και οι αθλητές του κανό καγιάκ Παπαθανάσης Γρηγόρης, Κάμφωνας Αλέξανδρος και Σταύρος Καρακατσάνης.

Πριν την παρουσίαση του βιβλίου από τον κύριο Σταύρο Μακαρίου μίλησε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, αναφερόμενος στον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο με τα καλύτερα λόγια. Μίλησε για τον χαρακτήρα του Αρχιεπισκόπου με τον οποίο έφερε όλους τους νέους κοντά του. Όπως θα θυμούνται όλοι η έκφραση που ανέφερε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος προς τους νέους ήταν: "Σας Πάω". Επίσης ανέρε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος τον λόγο για τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος ονομάστηκε στο έργο αυτό Παντοτινός Φίλαθλος. Τέλος ευχαρίστησε τον κύριο Μακαρίου για το σπάνιο αυτό βιβλίο που δημιούργησε για τον Αρχιεπίσκοπο.

Εκτός από τον Μητροπολίτη μίλησε ο κύριος Παύλου και κατόπιν έγινε η παρουσίαση αυτού του σπάνιου βιβλίου. Ο κύριος Μακαρίου ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που οδηγήθηκε στην δημιουργία αυτού του βιβλίου ήταν η κοινή καταγωγή του με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο". Κατά την παρουσίαση του βιβλίου ο κύριος Μακαρίου συγκινήθηκε πολύ φέρνοντας στην ενθύμησή του τις στιγμές που πέρασε εννέα χρόνια κοντά στον Χριστόδουλο.
Μετά την παρουσίαση παρουσίαση παρουσιαστηκε με projector φωτογραφικό υλικό από το βιβλίο και κατέθεσαν εμπειρίες από τον μακαριστό ο κύριος Σιγάλας, η κυρία Μωραϊτίδου, η κυρία Ελινάκη και η κυρία Ψαθά. Η κυρία Ψαθά δώρησε στον κύριο Μακαρίου ένα ημερολόγιο του συλλόγου Πάλης-Ρυθμικής και μιά γύψινη πλάκα που αναπαριστούσε το άθλημα της Πάλης.
 Πριν τελειώσει η ελδήλωση παρουσιάστηκαν σε βίντεο αποσπάσματα από ομιλίες του Χριστόδουλου. Η εκδήλωση τελείωσε με την προσφορά μιας εικόνας στους παρευρισκομένους αθλητές. Επίσης ο κύριος μακαρίου προσέφερε δωρεάν σε όλους τους παρευρισκομένους. 

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online